Pokloni za bebe

pokloni za bebe

Knjige – od tvrdih slikovnica do bajki i priručnika
Tko se od odraslih ne sjeća svoje najdraže slikovnice ili prve knjige? Onih divnih ilustracija ili poučnih stihova koje i u odrasloj dobi znamo napamet. Neka vas ne pokoleba činjenica da je dijete još malo i da će proći dosta vremena dok ne počne uživati u listanju slikovnice ili slušanju bajki prije spavanja. Sjetite se da će bebina mama provoditi puno vremena sa svojim mališanom i da će mu pričati, pjevati i čitati. Sve je to iznimno važno za jezični razvoj djeteta, a knjiga se na polici ne može pokvariti. Ne možete pogriješiti s kompletom kartonskih slikovnica za najmlađe, knjigom klasičnih bajki, lijepom slikovnicom koja uči o važnim životnim vrijednostima ili priručnikom za roditelje. Predlažemo seriju slikovnica koje obrađuju osjećaj ljutnje u djece (jednostavne terapeutske priče sa savjetima za roditelje).

Kreativna i šaljiva knjižica s poklon-bonovima
Slobodno vrijeme jedan je od najvrednijih poklona za novopečene roditelje. U paketu s neopisivom ushićenosti i srećom oko dolaska prinove dolaze i neprospavane noći, pregršt novih obveza i velika briga oko bebe. Kako bi to uhodavanje prošlo što manje stresno, dobro će im doći pomoć obitelji i prijatelja. Ako ste dobri prijatelj, ako živite u blizini, dajte si truda i izradite šaljivu, šarenu knjižicu s poklon-bonovima kao što su čišćenje kuće ili kuhanje… Osim što knjižica može izgledati efektno i nasmijati roditelje, ovaj je dar besplatan a neprocjenjiv za one kojima silno treba odmor i odmak od neprekidnih kućanskih poslova koji se samo gomilaju.

Personalizirana knjiga „Kako sam došao na svijet“
Ako želite nešto papirnato a personalizirano posjetite Tvornicu snova – inovativnu izdavačku kuću čiji radnici, snovotvorci, pišu priče u kojima su glavni likovi upravo mališani. Pronaći ćete tu pustolovne bajke u kojima je dijete superjunak, mali gusar ili pak gost na planetu patuljaka. U Tvornici snova imaju i prigodnu knjigu za novorođenče i njegove roditelje „Kako sam došao na svijet“. Ova personalizirana knjiga, koja na simpatičan način razotkriva priču o rodama, zabavit će cijelu obitelj, a visinomjer će ukrasiti bebinu sobu i pratiti njezin napredak sve do polaska u školu. Na visinomjeru je ispisano ime mališana, a nacrtana šašava roda jedva čeka da je dijete preraste, stoga ga mjeri svakoga dana. Ovaj je paket odličan poklon za razne prigode pa i za babinje.

Personalizirane igračke – lutke, torbe, okviri s imenima
Sve je više kreativaca koji veliku pažnju poklanjaju izradi i kvaliteti igračaka i ostalih uporabnih predmeta za mame i bebe. I čine to rukama, s puno ljubavi. Može li se mjeriti tvornički izrađena igračka s onom originalnom, ručno rađenom, personaliziranom, u koju je utkano puno sati rada i imaginacije, prosudite sami.

Okviri za slike
Ok, znam da više skoro nitko ne ‘izrađuje’ fotografije. Ključna riječ je – skoro. To je istina za sve ljude osim za roditelje male djece (i naravno bake i djedove). Zato, koliko god zvučao bezveze, okvir za slike uopće nije loš poklon. Naravno, ako nije običan. U dosta trgovina s opremom za kućanstvo ima jako lijepih okvira za slike koji izgledaju kao umjetničke instalacije.

Didaktičke igračke – maštovite igračke hrvatskih dizajnera
Iako smo malena zemlja, na tržištu se može pronaći dosta kvalitetnih didaktičkih igračaka koje su kreirali hrvatski dizajneri u suradnji sa psiholozima, pedagozima, odgojiteljima. Važno je napomenuti kako je cijena iznimno prihvatljiva s obzirom na kvalitetu proizvoda. Jednako kao i s knjigama, nikada nije prerano kupiti dobru igračku, makar neko vrijeme čekala na polici. Dijete kroz igru uči i stječe različite vještine i sposobnosti, spoznaje svijet oko sebe i zato je edukativna igračka neprocjenjiv poklon. Na sljedećem linku možete pronaći slagalice koje se pretvaraju u 3D oblike, drvene kocke za nov način pričanja priča koje potiču predčitalačke vještine ili savršeno-nesavršenu drvenu slovaricu iz male hrvatske tvornice drvenih igračaka.
Fisher-Price Sveznalice
Kad je nešto dobar proizvod, onda je to dobar proizvod. Fisher-Price serija za sveznalice je baš to, i nije čudno što jako puno roditelja danas ima barem neku od tih igračaka doma. Mi ih imamo raznih vrsta, i ne prestaje me fascinirati koliko su kvalitetno izrađene. Baterije kao da traju vječno, a plastika od koje su izrađene…. Od te plastike bi trebali raditi automobile, mislim da bi promet bio puno sigurniji. Naš lončić sveznalica je letio toliko puta da to ne mogu ni izbrojiti –  i ni traga na njemu. Knjigu za neznalice sam odmotala kad ju je dobio, mislim za rođendan, i prva misao mi je bila ‘ovo neće dugo’. Godinu dana kasnije knjiga i dalje izgleda kao nova. Njegov interes za te igračke ne prestaje, i stvarno imam osjećaj da mu nikad neće dosaditi.

H&M kompletići
Mame to jako dobro znaju, ali ako ne zalazite baš u dječji dio H&M-a, znajte da tu ima jako dobar izbor poklona za bebe. Kompletići za bebe znaju biti stvarno fora. U njima bude body (nekad i dva), hlačice i kapica, sve u nekom stilu. Ako želite još nešto dodati u poklon, čarapice su uvijek zgodna ideja (baby čarapice nestaju u pranju tisuću puta više nego čarape za odrasle).

Baby art
Ako ste već u dućanu s dječjom opremom i izgubljeno gledate u nešto što ste mislili da će biti super poklon, a košta sto eura, osvrnite se još malo oko sebe. U mnogim takvim trgovinama možete pronaći neke od artikala Baby arta. Ideja ovih proizvoda je jednostavna – to su mali setovi pomoću kojih možete napraviti otiske malih dlanova i stopala za uspomenu. Rezultat je dekorativan, stvarno su zgodna uspomena, a nisu ni skupi.

Pribori za jelo
Posljednji poklon na mom popisu prijedloga je zapravo za malo veće bebe. Razlog zašto ga uvijek predlažem je faktor iznenađenja. Ljudi koji kupuju za malu bebu koja se tek rodila uglavnom se ne sjete kupiti pribor za jelo, pa gotovo sigurno nećete kupiti nešto što već imaju. Osim toga, malo suđe je preslatko, dolazi lijepo upakirano, a sigurno će im trebati vrlo, vrlo brzo.

Author Info (Documentation)