Čestitke za slavu

čestitke za slavu

Slavski dan Vam srećan domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga! Da se vazda pesma ori, da se mudra reč zbori, nek je slava srećna svima, da slavite vekovima

Neka se preliju bačve sa vinom, domovi sa žitom i zdravljem, a polja sa rodom i berićetom. Srećna Slava!

Nemoj danas nista da te brine, sretna slava domacine, na stolu je slavski kolac zito i vino, trpeza je postavljena fino, (ime slave) se vecno slavi, živi bili i da ste zdravi!

Danas kada upalite slavsku svecu, neka vam Sveti  (ime sveca)  donese sreću. Deca da vam rastu živa i zdrava, Srećna vam vaša Slava!

Sretna ti slava domacine! Da ti vinogradi budu puni grozdja a podrumi puni vina, da ti se njivom psenica zlati, da ti se ambari napune kukuruzom, da ti se u kuci deciji smeh i pesma ore, da ti ukucani budu uvek siti, da tvojim domom vlada zdravlje, sloga i ljubav, da ti je sretno i bericetno!

U čije se zdravlje vino pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, rodilo mu i žito i vino, ponajviše pšenica belica i u kući sve muška dečica!

Sveti je dan nek takav i bude, GOSPODA slavi a voli ljude. Podigni čašu takav je red,u čaši vino u duši med. Da dugo slaviš u zdravlju i sreći da ti posed bude sve veći i veći. Ovo je zdravica iz duše prava SREĆNA TI DOMAĆINE KRSNA SLAVA

Ko je proslavlja ove godine, proslavljao je i do godine, punu i čestitu, sretnu i bogatu, mnogo leta, a sve za njegova života, on i njegova deca.Srećna Slava!

Evo nama divnog dana, naše slave SVETOGA JOVANA! On Krstitelj beše našega Gospoda, Preteča i Prorok Boga istinoga. O Jovane sveti, mi ti se molimo za sve one koje u Hristu volimo. Zastupnik nam budi pred prestolom Tvorca, izmoli nam milost kod Sina i Oca! Srecna slava, zdravi bili, u zdravlju je proslavili!

Vojskovođe nebeskih sila, mi nedostojni uvek vas molimo da nas ogradite vašim molitvama, zaklonom krila veše duhovne slave, čuvajuci nas koji vam usrdno pripadamo i kličemo: 'Od nevolja izbavite nas kao činonačelnici višnjih sila' Srecna Slava!

Domaćine svoga krsnog Sveca poštuj, on se uvek voli, Sveti (ime sveca) tebe čuva za tebe se moli, proslavljajući njega slaviš samog Boga, prenesi svojoj deci da ne žive bez toga.

U kući neka ti cvijeta cvijeće, ukućani ti bili puni sreće, smeh se orio tvojim svetom, na nebu uvek ti sijalo letom. Nek ti je domaćine srećna slava.

Neka vam cele godine kuća bude ispunjena radošću i veseljom, bas kao na današnji dan. Srećna slava domaćine. Srećna slava domaćine, tebi i tvom domu, tvojim ukućanima na mnogo godina u zdravlju i veselju.

Domaćine Bog pomaže silni, evo uzeh u ruke mobilni, pa polako nabadam Ti slova, da stigne Ti poruka ova. Slavski dan Vam srećan domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu sveta sloga, da je zdravlje dar od Boga! Da se vazda pesma ori, da se mudra reč zbori, da se raduju mali tići, srećna slava Grugrevići, nek je slava srećna svima, da slavite vekovima! Dižem čašu puna vina da nazdravim Vama svima! Srećna slava!

Ovu čašu ćemo da pijemo za domaćinovo zdravlje. Bog neka da njemu i njegovim sinovima, ćerkama, snajama, unucima, unukama i celom porodu njegovom zdravlje i sreću. Svaki berićet u polju i svaku sreću u domu, da su mu puni ambari sa žitom, guvna sa slamom i senom, torišta sa ovcama i govedima, kravama i kobilama, bivolicama i volovima, teladima i ždrebcima. Srećna slava domaćine.

Sveti je dan nek takav i bude, GOSPODA slavi a voli ljude. Podigni čašu takav je red, u čaši vino u duši med. Da dugo slaviš u zdravlju i sreći da ti posed bude sve veći i veći. Ovo je zdravica iz duše prava SREĆNA TI DOMAĆINE KRSNA SLAVA.

Ko je proslavlja ove godine, proslavljao je i do godine, punu i čestitu, srećnu i bogatu, mnogo leta, a sve za njegova života, on i njegova deca.


Author Info (Documentation)