Poklon za godišnjicu veze djevojci

poklon za godišnjicu veze djevojci

Ako ste pronašli svoju srodnu dušu te Vam se uskoro približava godišnjica veze, zasigurno već razmišljate o tome što ćete joj pokloniti. Prva godišnjica veze uvijek je prigoda kada vjerojatno i nemate problema s pronalaskom poklona kojim ćete razveseliti svoju bolju polovicu, no nakon nekoliko godina već je pomalo teško pronaći originalnu ideju ili nešto što još niste iskoristili. Kako bismo Vam olakšali odabir savršenog poklona, u nastavku donosimo nekoliko ideja.

Knjiga uspomena

Ako ste jedan od onih koji čuvaju svaku kino ulaznicu, svaki račun iz restorana, a mobitel i fotoaparat su Vam krcati fotografijama s putovanja, no i zabilježenim običnim svakodnevnim trenucima, možete se odlučiti da svojoj djevojci poklonite knjigu uspomena. Načinite je od fotografija, kino ulaznica, karata s koncerata, zalijepite pokoji sušeni cvijet. Možete i navesti razloge zbog kojih je volite (primjerice, ako ste u vezi godinu dana, odnosno 12 mjeseci, napišite joj 12 razloga zašto je volite), zapisati stihove iz njezine omiljene pjesme… Kao temelj za izradu knjige može Vam poslužiti prazni album za fotografije ili pak obična bilježnica. Iako se čini kao da je ovo mnogo kompliciranije nego kupiti poklon, personalizirani pokloni se uvijek više cijene od onih kupovnih. Uz to, troškovi izrade će Vam biti minimalni, posebno ako se poslužite svojim pisačem i njime ispišete sve fotografije.

Odlazak na piknik

Možda ste već nekoliko puta uhvatili djevojku kako u izlogu dućana promatra košare za piknik, poput onih iz filmova, a godišnjica je prava prilika da joj ostvarite njezinu želju. Čak i ako se ne odlučite za kupnju košare za piknik, svakako razmislite o tome da priredite malu piknik gozbu samo za Vas dvoje. Idealan bi bio odlazak na travnate površine izvan grada, no čak i gradski park može poslužiti. Pripremite jednostavna jela poput sendviča i raznih grickalica, uzmite toplu dekicu i uputite se u prirodu. Ako je vaša godišnjica u jesen, razmislite o tome da piknik spojite s branjem kestena u šumi. Koje god godišnje doba obilježava početak vaše veze, ne zaboravite pratiti vremensku prognozu, no dogodi li se ipak da ne možete izbjeći kišu, vjetar ili snijeg, piknik možete organizirati i u vlastitom stanu. Dekicu smjestite na pod sobe te upalite svijeće za romantični ugođaj.

Imenujte zvijezdu njezinim imenom

Posljednjih se nekoliko godina razvio trend poklanjanja pravih, astronomskih zvijezda voljenim osobama. Iako astronomi upozoravaju da zvijezde nije moguće kupiti te da Međunarodni astronomski savez (IAU) jedini ima pravo registrirati zvijezde, brojni se parovi ipak odlučuju na to kao jedan od najromantičnijih mogućih poklona. Na internetu možete pronaći upute za „kupnju“ zvijezda, a čak i ako ne možete pokloniti pravu zvijezdu, sam je čin vrlo poseban i romantičan pa će rijetko koja žena ostati imuna na nešto takvo. Uz to dobivate certifikat i „vlasništvo“ nad odabranom zvijezdom.

Let balonom

Ako Vi i Vaša djevojka volite neobične avanture, razmislite o tome da joj za godišnjicu veze poklonite let balonom. Imajte na umu to da let balonom najviše ovisi o vremenskim prilikama pa ćete možda morati i mijenjati željeni termin letenja, što možda i nije tako loše, ako djevojci sve do trenutka pred samo polijetanje ne otkrijete iznenađenje.

Posvojite životinje

Ono što je posebno zanimljivo za godišnjicu jest da možete posvojiti ljubavni par životinja, primjerice deve ili medvjede, odnosno one koji u Zoo imaju svoj par. Ima li išta romantičnije od toga, posebno u mladim vezama? Odlazak u Zoo ujedno može biti i lijep izlet.

Pripremite 12 spojeva za novu godinu pred vama

Ako ste u vezi barem godinu dana i vidite da je veza na dobrom putu da postane vrlo ozbiljna, razmislite unaprijed o spojevima na koje biste voljeli odvesti svoju djevojku. U ukrasnu kutiju spremite 12 omotnica za 12 nadolazećih mjeseci, a u njih zapišite na koji je spoj vodite. Prilagodite spojeve dobu godine i obavezama za koje znate da biste ih mogli imati. Primjerice, u siječnju je možete odvesti na grudanje i vruću čokoladu u gradu ili na kratki izlet izvan grada, u veljači (kada su ispitni rokovi, a to morate imati na umu ako je Vaša djevojka studentica) odaberite nešto do čega ne treba dugo putovati, a što je opet dovoljno dobro da joj barem na sat-dva odvrati misli od svakodnevnih obaveza. Na proljeće, kada zatopli, posjetite obližnje metropole na jedan dan, u kolovozu je odvedite na zajednički tečaj ronjenja (moguće je odabrati jednodnevne tečajeve po povoljnim cijenama). Neka svaki mjesec bude poseban barem na taj jedan dan, a prilikom osmišljavanja aktivnosti uzmite u obzir njezine želje, svoje i njezine obaveze, ali i svoje financijske mogućnosti.

Zaprosite je

Dugogodišnje veze obično vode prema braku, a ako o tome već duže razmišljate, godišnjica veze je prava prilika da to i učinite. Odlučite kako to želite napraviti – na romantičnoj večeri u dvoje, pred njezinim roditeljima i prijateljima, na zajedničkom putovanju… Ako oboje volite putovanja, predlažemo Vam da organizirate jednodnevni izlet u obližnju metropolu kao što je Ljubljana ili Budimpešta ili pak posjetite koju od lokacija u Hrvatskoj koje su vam oboma posebno drage i tamo postavite sudbonosno pitanje. Za duže i ozbiljne veze nema romantičnijeg poklona za godišnjicu od prosidbe.


Author Info (Documentation)