Izreke i citati o ljepoti

izreke i citati o ljepoti

"Što manje ženu volimo, to joj se više sviđamo."
Aleksandar Sergejevič Puškin

"Ljubav je kapljica nebeske rose koju nebesa kanuše u kaljužu života da mu zaslade gorkost."
Aleksandar Sergejevič Puškin

"Temelj je kršćanstva kivnost bolesnika, instinkt usmjeren protiv zdravih, protiv zdravlja. Sve što je uspjelo, sve ponosno, razuzdano, ponajviše ljepota, vrijeđa mu i oči i uši."
Friedrich Nietzsche

"Božanske žene, sva ljepota svijeta i lavska gordost, i plahota srne, kroz vaše čari uzvišene cvjeta u plave dane i u noći crne."
Augustin Tin Ujević

"Svijet je lijep kada se promatra bez želje za traganjem, jednostavno, kao dijete."
Herman Hesse

"Ljepota je nešto životinjsko, ukoliko nije udruženo sa umom."
Demokrit

"Kad vam prođe medeni mjesec, drage moje, nemojte pokušavati muža zadržati ljubomorom: moglo bi se dogoditi da uspijete."
Ava Gardner

"Feminizam postoji samo radi toga da bi se ružne žene integrirale u društvo."
Charles Bukowski

"Lijepo je ono što je skladno."
Aristotel

"Ljepota je život, kad život skine koprenu sa svoga svetog lica. Ali, vi ste taj život i vi ste ta koprena. Ljepota je vječnost što se gleda u ogledalu. Ali vi ste ta vječnost i vi ste to ogledalo."
Khalil Gibran

"Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."
Khalil Gibran

"Ljepota nije u licu; ljepota je svjetlost u srcu."
Khalil Gibran

"Ne mislite kako možete upravljati putem ljubavi jer ljubav, vidi li da ste vrijedni toga, upravlja vašim putem."
Khalil Gibran

"Nekad ne znam da li sanjam, nekad ne znam što je stvarnost, ja sam htio točno takvu, to je čudna podudarnost, točno takvu, ma ozbiljno vam kažem..."
Đorđe Balašević

"Al bez brige sve i da santa nebo prekrije ti imaš gdje prezimiti.... Al' tebe volim, to je fakat ti si mi ljubav jedina, prodat ću onu našu kućerdu "na lakat" pa nek' je stoput djedina, da kupim četir' konja bjesna da ih u oblak upregnem pa s' tobom, di nas nitko ne zna, uteknem..."
Đorđe Balašević

"Moda je arhitektura– riječ je o proporcijama."
Coco Chanel

"Ne razumijem kako žena može izaći iz kuće bez da se malo dotjera– ako zbog ničeg, onda iz pristojnosti. A potom, nikad ne znaš, možda baš tog tada ima zakazan sudar sa sudbinom. A najbolje je izgledati što je ljepše moguće za sudbinu."
Coco Chanel

"Kako bi bila nezamjenjiva, žena mora uvijek biti malo drugačija."
Coco Chanel

"Moda nije pitanje odjeće. Moda je u zraku, rođena iznad vjetra. Morate imati intuiciju za nju. Ona je na nebu i na cesti."
Coco Chanel

"Kad bi žena mogla birati da li da o njenom prestupu sudi muški ili ženski sud, za svog bi suca sigurno izabrala prvi."
Immanuel Kant

"Ono najbolje i najljepše ne može se vidjeti, pa čak ni dotaknuti. To se mora osjetiti srcem."
Helen Keller

"Ja zahtjevam jedino tri stvari od muškaraca. Mora biti zgodan, nemilosrdan i glup."
Dorothy Parker

"Ja sam nešto lijepo."
Frank Sinatra

"Volim inteligentne žene. Kada izlazite van, ne bi trebalo biti kao natjecanje."
Frank Sinatra

"U mjeri u kojoj ljubav u tebi raste, raste i tvoja ljepota, jer ljubav je ljepota duše."
Sveti Augustin

"Ne pričaj bližnjem o ljubavi: ljubite ga!"
Sveti Augustin

"Ljudi putuju pa se dive visovima planina, divovskim valovima mora, dugim tokovima rijeka, širokim prostranstvu oceana, i kružnom pokretu zvijezda; a pored sebe prolaze i - ne čude se ničem."
Sveti Augustin

"Ono što ponekad vidimo, što nam otkupi i ukrade poglede, ne predstavlja istinit odraz, već samo viziju, čudnovatu fatamorganu ljepote. Prava vrijednost je duša, u njoj je skrivena naša spoljašnjost, naš sjaj, koji nekako nikad ne blijedi, ne nestaje, dar od Boga koji, istaknut na pravi način, premašuje vidljivo i govori nam o sljepilu površnosti. Uvijek treba zaviriti u dušu, jer je u njoj, duboko, poput labirinta, skrivena naša istinska ljepota, naš žar, vatra i savršenstvo."
Slаvišа Pavlović

"Ljubav je jedini lijep teret. Zamislite da na vas legne netko dok spavate. Ne bi mogli disati. Ali, ako bi legla voljena osoba, ne bi vam bilo bitno da uopće dišete."
Slаvišа Pavlović

"Ne postoji nedostižna ljubav. Nije to zvijezda u nekoj drugoj galaksiji ili pak kapljica vode u nekom dalekom moru. Postoji samo neostvariva. Možda nekad, zbog tih čudnih ljudskih odnosa, ne treba stremiti ka ostvarenju. Ne moramo ubrati ružu da bi osjetili njen savršeni miris."
Slаvišа Pavlović

"Privlačna je samo ženidba iz ljubavi; oženiti se djevojkom samo zato što je ona simpatična isto je što i kupiti na tržnici nepotrebnu stvar samo zato što je lijepa. U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, spolna privlačnost, jedno tijelo, a sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proračunali. Dakle, nije riječ o simpatičnoj djevojci, nego o voljenoj."
Anton Pavlovič Čehov

Author Info (Documentation)